Amb l’arribada del bon temps s’incrementen els casos d’al·lèrgies

Podem definir la paraula al·lèrgia com una reacció anormal del nostre sistema immunològic a determinades substàncies anomenades al·lergens. O el que és el mateix, quan al·lèrgens entren en contacte amb el nostre cos, el nostre organisme els identifica com a elements invasors i reacciona amb anticossos. El problema de les persones al·lèrgiques és que el seu cos allibera anticossos davant de substàncies que en realitat no són al·lèrgens.

Els símptomes més comuns

Tal  com explica l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties, les reaccions al·lèrgiques més comunes són aquelles que vénen acompanyades de degoteig nasal, esternuts, picor, irritacions a la pell  i asma. Tot i això, ja sabem que cada persona és única, per tant, aquests símptomes es poden manifestar de formes molt diferents en funció de l’efecte que causa l’al·lergen en cada persona.

Tot i això, sempre insistim en què la millor manera d’evitar un problema, és prevenir-lo. Per això, a continuació et donem alguns consells preventius que et seran de gran ajuda.

La prevenció

Tot i que és realment difícil evitar una al·lèrgia quan tenim predisposició a patir-la, et presentem alguns consells que pots seguir per aconseguir que l’impacte i els efectes siguin menors.

  • Evita sortir al carrer a primera i a última hora del dia. En aquests moments la concentració de pol·len és molt major que durant la resta del dia.
  • Tingues a mà els medicaments que t’ha receptat el metge i pren-te’ls segons t’ha indicat.
  • Utilitza ulleres de sol per evitar que penetrin en els ulls substàncies al·lèrgenes.
  • No obris gaire les finestres de casa, així evitaràs l’entrada de components al·lèrgics. Fes el mateix al cotxe.
  • Intenta estendre la roba dins de casa, ja que el fet de tenir-la fora ajudarà a que s’impregni de pol·len.
  • Quan arribis del carrer, dutxa’t per eliminar del cos possibles al·lèrgens.