És bo córrer per la salut?

Hi ha molts mites relacionats amb el córrer. Mentre que hi ha persones que defensen que aquesta disciplina està sobre valorada, n’hi ha d’altres que són altament partidaris de practicar-la. Però realment passa com amb tot, sempre trobem partidaris i detractors.

Per conèixer la veritat, cal que observem les conclusions extretes dels estudis científics més recents. I, certament, aquests ens asseguren que les persones que corren amb freqüència tenen un 30% menys de risc de mort prematura i un 45% menys de possibilitats de patir un atac de cor.

Així mateix, aquests mateixos estudis (realitzats als Estats Units) afirmen que una persona que correr amb regularitat pot arribar a tenir una esperança de vida de 3 anys més que una persona sedentària.

Freqüència i precaucions

Ja hem vist que córrer és positiu per la nostra salut. Ara bé, cal que prenem algunes precaucions abans de començar. I en aquest sentit, el primer que ha de fer una persona que no està habituada a realitzar aquesta activitat i vol iniciar-se és realitzar una visita al metge per prevenir futurs ensurts.

Per altra banda, la Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que els adults dediquin, com a mínim, 75 minuts a la setmana a realitzar activitat física d’alta intensitat, és a dir, a córrer. Així mateix, hem de ser conscients de que la intensitat ha de ser progressiva i sempre tenint en compte la nostra resistència.

Per últim, cal recordar la importància d’estirar i d’escalfar abans de realitzar qualsevol activitat física de mitjana o alta intensitat. Això ens ajudarà a evitar possibles lesions i a mantenir la nostra musculatura preparada pels nous reptes.