Un present cada cop més ràpid

Si creus que mai disposes del temps suficient per a realitzar tot el que et proposes, aquest article t’interessa. “No arribo a temps”, “no aprofito les hores”, “he aprofitat molt poc el dia”… Aquestes són algunes de les afirmacions que més repetim quan creiem que no hem arribat als nostres objectius en una jornada concreta. Tot i això, cal partir de la base que no tota la responsabilitat és nostra sino d’un present cada cop més ràpid i estressant que ens condiciona en la velocitat de les accions que realitzem.

Aquestes situacions solen generar estrès. Per tant, condicionen d’una forma negativa la nostra salut, així com les nostres rutines laborals. És per això que cal aprendre no només a gestionar el temps sinó a entendre que el nostre benestar està per sobre de qualsevol altre aspecte. A continuació et presentem alguns consells i idees que de ben segur et seran d’ajuda a l’hora de gestionar el teu temps!

Organitza el teu propi horari

Crea la teva pròpia rutina dins del teu horari laboral. És a dir, organitza les teves hores en funció del nivell d’activitat que tinguis cada un dels dies. I el més important: segueix-lo i no te’l saltis. De fet, els horaris són referents organitzatius que ens ajuden a recordar què ens toca fer en cada moment. Per tant, si el teu horari indica que tens mitja hora per a esmorzar, procura que aquest sigui el temps que hi dediquis, ni més ni menys. D’aquesta forma, el nostre cervell s’acostumarà a aquesta rutina i la interioritzarà.

Identifica les fases de major rendiment

Tots nosaltres disposem d’unes hores al dia en què els nostres nivells de rendibilitat són més elevats. En la majoria de persones, aquestes solen coincidir amb les primeres hores del matí. Tot i això, cada persona és un món i això significa que a tu no té perquè passar-te el mateix. Sigui com sigui, el fet de saber quin és el moment en què pots treure més rendiment a les hores de feina serà molt últil en el moment de destinar aquelles tasques més laborioses a aquest mateix espai de temps. Per exemple, si identifiques que de nou a dotze del matí els teus nivells de concentració són molt més elevats que a partir de les dotze, centra aquells feines més complicades en aquestes tres hores i destina els treballs menys estressants al temps restant.

És el teu temps i la teva feina

En moltes ocasions ens dediquem a comparar l’ús del temps que fan els altres amb el nostre. I això és caure en un error constant. Bàsicament, perquè ni tots realitzem la mateixa feina ni tots ens organitzem igual. Per això, la millor opció és centrar-nos en nosaltres mateixos i evitar qualsevol comparació. En moltes ocasions, el fet de veure com els altres acaben les seves tasques abans que nosaltres ens provoca estrès. En definitiva, hem de complir els nostres objectius en base als horaris que ens hem organitzat i no basant-nos en la feina i el temps dels altres. Aquesta serà la millor manera de dur a terme una gestió òptima del nostre temps.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:
Formació Oberta
x