Els aliments i els seus efectes sobre el cervell

Tradicionalment, sempre hem relacionat la ingesta d’aliments amb el nostre propi pes. Tot i això, aquest pensament generalitzat queda bastant lluny d’un altre dels grans efectes que produeixen els nutrients en el nostre organisme. Així ho demostra la investigació realitzada per la Universitat de Binghamton a Nova York. Ha analitzat quin tipus d’aliments són més convenients pel nostre estat d’ànim en cada una de les etapes de la vida.

En aquest sentit, és interessant que fem cop d’ull a aquells consells. Els resultat de l’investigació ens permeten obtenir una idea más clara sobre quins són els millors aliments i nutrients per garantir un estat d’ànim positiu al llarg de l’etapa laboral.

Alimenta la teva salut laboral!

La primera de les conclusions de la investigació va demostrar que l’esmorzar és essencial. En qualsevol moment de la nostra vida, i també al llarg de l’etapa laboral. En aquest sentit, el 55% dels participants van registrar un major estat d’ànim quan esmorzaven abans de sortir de casa. Ara bé, no qualsevol esmorzar és vàlid. Optem per la fibra i els greixos saludables que podem extreure, per exemple, dels fruits secs.

La fruita ha de jugar un paper fonamental a partir dels 40 anys. És en aquest moment quan el nostre cos comença a patir un major estat d’oxidació. Motiu pel qual la fruita ens ajudarà a lluitar contra aquests efectes. A més a més, la fructosa ens ajudarà a mantenir el cervell actiu. A aquesta edat és imprescindible oblidar-nos dels greixos trans, ja que a part de ser perjudicials per la salut. Per fet de ser altament processats. Els greixos trans és relacionen directament amb inflamacions, canvis d’humor i depresions.

La mateixa investigació va concloure que el consum de carn vermella ha de ser cada cop menor a mesura que ens apropem als 50 anys. És necessari trobar alternatives com el pollastre o la carn de porc, és a dir, carns blanques. Així mateix, també haurem de vigilar amb el cafè. Segons Lina Begdache, coordinadora de la investigació, “amb l’edat disminueix la capacitat de gestionar l’estrès psicològic. Per això tots els aliments que activen el cervell de manera inapropiada poden tenir conseqüències negatives per la ment”.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x