Supera el canvi d’estació a l’oficina

Arriba la tardor i no només canvia el temps, sino també el nostre organisme. Si bé la paraula ideal no seria “canvi”, és cert que en aquesta època el nostre cos pateix certs episodis de transició. En altres paraules, estem parlant precisament de l’astènia de tardor. Una etapa per la que tots passem en major o menor grau i que, per tant, no afecta a tots per igual. Es tracta, al cap i a la fi, d’un procés d’adaptació de l’organisme als canvis estacionals.

Per norma general, els símptomes més comuns són: baixada de l’ànim, manca de gana, dificultat de concentració, cansament, disminució de defenses, somnolència… Com podem veure, són factors que tenen un efecte directe no només en el dia a dia de qui els pateix sinó també en l’àmbit laboral. És per això que des de Prevint volem oferir-te alguns consells per combatre l’astènia de tardor i que aquesta no jugui un paper negatiu en la teva salut.

Planta cara a la tardor amb aquests consells

El primer que hem de tenir en compte és que l’astènia de tardor és temporal. És a dir, no es tracta d’un episodi permanent i en principi no ens hauríem de preocupar. En tot cas, si observem que els símptomes no s’aturen amb el temps, aleshores sí que el recomanable és dirigir-nos a un especialista.

Dit això, el primer gran consell passa per fer front a les situacions d’estrès. Això suposa adoptar una actitud positiva davant els nous reptes i el nou curs. Allunya’t de pensaments negatius i confia en les teves capacitats. A més a més, planteja’t objectius per seguir creixent com a professional per impulsar la teva motivació. Recorda que per a dur tot això a terme és necessari acostumar el nostre cos a horaris normals: respectant les hores de son i descans. Així evitarem situacions de fatiga i somnolència.

Aprofita les hores de descans a l’oficina per sortir al carrer i aprofitar la llum natural. També recorda que l’alimentació i l’exercici són indispensables, així com la hidratació. A la tardor les nostres defenses baixen. Per això cal aportar al nostre organisme els nutrients i vitamines que necessita per rendir correctament. L’exercici també t’ajudarà a alliberar endorfines, l’hormona que produeix major sensació de benestar.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x