Per què deixar els riscos psicosocials per l’últim?

En aquestes dates tots ens fem bons propòsits i planifiquem allò que volem assolir durant la nova època de l’any que acaba de començar.

Per això, qualsevol moment és l’ideal per canviar costums i establir bons hàbits. Tot i això, acostumem a aprofitar dates significatives (tornada de vacances) perquè ens serveixi per fer catarsi, fent balanç del passat i engegar el present amb ànims renovats.

Doncs és un bon moment per aplicar el mètode Kaizen, la regla del minut. No ens deixem vèncer per la procrastinació. O el que és el mateix: l’hàbit de posposar activitats que s’han d’atendre, substituint-les per activitats que ens són més agradables.

Però la mandra tan sols dura 1 segon. No deixis que l’inconscient vulgui racionalitzar i postergar les accions (demà que no plourà ja començaré, ara sols tinc 10 minuts,…). No et deixis portar per les excuses. Abans que comenci la ment inconscient a justificar el no fer l’activitat, avança’t. Dedica 1 minut a fer allò que cal fer. Veuràs com et sentiràs millor i estaràs iniciant un nou hàbit de vida.

I com  aplicar aquest pensament a l’empresa?

Doncs no deixant per l’últim l’avaluació dels riscos psicosocials als que s’exposen els treballadors i treballadores. La llei 31/95 de PRL no estableix una jerarquia estàndard  -per la qual s’hagin de deixar aquests riscos per darrer lloc- de prioritats. Treballem-hi tan sols 1 minut. Dediquem una estona a pensar com influeixen els riscos psicosocials en els treballadors i les treballadores. Segur que són un factor ínfim en l’evitació d’accidents o en l’augment de la productivitat?

A Prevint us ajudarem. Us assessorarem -a banda de complir la llei de PRL- amb els resultats d’avaluar els riscos psicosocials. Per planificar accions per millorar les condicions de treball. I que aquestes repercuteixin de la manera més positiva i eficaç a la vostra organització.

Consulta aquí més informació. 

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:
Formació Oberta
x