Les principals causes

L’estiu és probablement l’estació més esperada per tots. Trenquem amb la rutina i gaudim del bon temps en un ambient més relaxat. Tot i això, són moltes les persones que veuen que durant els mesos d’estiu les seves ganes de menjar disminueixen notablement.

La principal causa és un efecte directe de la calor. Amb l’arribada de l’estiu, el nostre organisme deixa de necessitar més energia per regular la seva temperatura. És a dir, com que el nostre cos ja adquireix una temperatura elevada gràcies al clima, no necessita invertir tanta energia en produir calor propi.  És per això que durant la tardor i l’hivern es produeix l’efecte contrari i la sensació de gana s’incrementa fent que busquem aliments que ens ajudin a realitzar la termogènesi (augment de la temperatura corporal).

Una altra causa, tot i que no tan habitual és el fet de realitzar àpats fora de casa. Tot i que menjar fora no és sinònim de menjar ràpid i malament, és cert que durant l’estiu solem apropar-nos a restaurants on consumim plats molt calòrics i fregits, moltes vegades acompanyats d’alcohol. Això fa que el nostre procés digestiu sigui més lent, el que acaba disminuint les nostres ganes de menjar durant bastants hores.

Què podem fer al respecte?

Un dels efectes més directes de la falta de gana és la falta d’hidratació. La majoria de persones obliden beure aigua amb freqüència i ho fan només durant els àpats. Aleshores, el fet de perdre gana impacta en la hidratació del nostre organisme.

Per aquest motiu, hem de procurar portar una dieta rica en aliments que ens aportin la quantitat d’aigua necessària per mantenir el nostre cos hidratat. En aquest sentit, el consum de fruites i verdures es converteix en la millor opció. Tots dos grups d’aliments representen una gran font d’hidratació, fonamental per plantar cara a les altes temperatures. A més a més, tenen un alt contingut en fibra, el que ens permetrà realitzar una digestió més lleugera. Recorda que pots consumir les fruites i les verdures de diverses formes: senceres, en amanides, en smoothies, sucs, batuts… El teu cos t’ho agrairà!

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x