Idees per portar una vida més saludable

Amb l’entrada del nou any arriben els nous propòsits. Molts d’ells relacionats amb la salut i l’estat físic. Tot i això, en la majoria de casos, acabem per no realitzar-los i ens oblidem ràpid d’ells. Un problema que ens fa tornar a una rutina sedentària que perjudica a curt i llarg termini el nostre cos. Això sol passar perquè els objectius que plantegem són massa elevats, per sobre de les nostres possibilitats inicials.

Nosaltres volem possar sobre la taula alguns exemples a seguir. No es tracta d’un llistat d’exercicis sinó de diverses propostes saludables. Un conjunt d’hàbits que ens permetran mantenir un estil de vida òptim pel nostre organisme. Concretament, es tracta d’un breu manual dedicat a aquelles persones que passen la majoria del seu temps a l’oficina. És a dir, treballadors i treballadores amb feines més estàtiques. Tot i això, pots seguir aquests consells independentment del tipus de treball que realitzis. Al cap i a la fi, és una inversió en salut.

Comencem per l’alimentació

A diferència del que molts pensen, el nostre pes no depén exclusivament de l’exercici que fem. El més important és saber cuidar l’alimentació. Ha de quedar clar que fer dieta no és sinònim de passar gana. Consisteix en trobar aquell conjunt d’aliments i les quantitats necessàries que necessita el nostre cos. Per tant, podem canviar el terme “dieta” per el d’ “alimentació saludable”. En aquest sentit, és important dir que tampoc cal que ens obsessionem contant calories. Simplement, hem d’establir un control sobre què mengem, com ho cuinem i amb quina freqüència ho fem.

Deixem els hàbits més tòxics

Efectivament, ha arribat l’hora de dir un adéu definitiu al tabac. Es tracta d’un dels hàbits més tòxics i més normalitzats en la nostra societat. I som poc conscients del mal que ens produeix tant a nivell físic (envelliment) com mental (addicció i dependència). Sabem que no és fàcil deixar-ho, tot i això el més important és la força de voluntat. Si no en tenim, serà encara més complicat acomiadar-nos del tabac. Per cert, recorda que les cigarretes electròniques tampoc et fan cap bé.

És hora d’hidratar-se

Cal beure més aigua. Tot i ser una afirmació que hem escoltat molts cops al llarg de la nostra vida, és una realitat. El nostre cos està format gairebé en la seva totalitat per aigua. Aquesta és necessaria per mantenir en funcionament tot el nostre sistema. La falta d’hidratació també repercuteix en el cansament, mal de cap i fatiga. Recorda que les begudes energètiques i ensucrades no són un bon aliat. Aposta per l’aigua, infusions i tes.

Mou-te una mica més

Necessitem mantenir el nostre cos actiu. Això ens ajudarà a retardar l’envelliment del nostre sistema locomotor i a evitar futurs problemes musculars, d’ossos i cardiovasculars. Si no tens temps per a fer exercici no et preocupis. És tan senzill com canviar petites rutines del nostre dia a dia: canvia l’ascensor per les escales o la moto per la bicicleta. També pots aprofitar per caminar una mica més baixant una parada abans d’arribar a la feina i fer l’últim tram a peu. Segur que si et pares a pensar et vindran al cap moltes més idees per apostar per una vida més saludable!

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:
Formació Oberta
x