Acte d’Inauguració del curs Acadèmic 2017-2018 de la UVIC-UCC

Ha comptat amb la presència del Director General de Prevint, Miquel Soler

Per primera vegada, l’Acte d’Inauguració del curs Acadèmic 2017-2018 de la UVIC-UCC s’ha realitzat a la ciutat de Manresa. Un acte que ha s’ha realitzat acompanyat de la lliçó inaugural. “Una anàlisi estratègica de l’economia de Catalunya” a càrrec del professor dels estudis d’ADE, Dr. Jordi Franch.

En aquest sentit, el Director General de Prevint, Miquel Soler, ha estat convidat a la cerimònia que ha tingut lloc a la Sala d’Actes d’UManresa. A part dels ja tradicionals parlaments institucionals. També s’ha fet entrega de la medalla institucional al Sr. Juli Sanclimens.

Així mateix, els assistents també han pogut gaudir de la projecció d’una memòria del curs 2016-17.

Tres càtedres noves vinculades al Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS)

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes) ha ratificar els acords presos durant el Consell de govern. La Càtedra de Salut Mental és la primera d’aquest àmbit a Catalunya. A més a més pretén aportar coneixement, basat en l’evidència científica, per promocionar, prevenir i assistir la salut mental. Certament aquesta càtedra té dependència jeràrquica de la Fundació Althaia i està dirigida pel doctor Pere Bonet.

Una altra de les càtedres aprovades és la de Salut i Població, dirigida pel doctor Roberto Elosua. Per la raó que vol contribuir a millorar la salut i la qualitat de vida de la població a partir del coneixement de les malalties cròniques i prevalents. Com poden ser el càncer o els problemes cardiovasculars. D’una altra manera una recerca interdisciplinària i oberta als professionals del territori a través de les activitats científiques, formatives, estratègiques i socials.

Finalment, també es va aprovar la creació de la Càtedra de Simulació i Seguretat dels Pacients. Ubicada al campus Manresa i coordinada provisionalment per la degana de la Facultat de Ciències de la Salut de la UVic-UCC, Carlota Riera. Tan mateix aquesta càtedra se centrarà en la recerca i la transferència de coneixement. Sobretot vinculada a la seguretat del pacient per assolir una reducció i prevenció dels riscos associats a l’atenció sanitària. Com a resultat el 6,7% de la despesa sanitària es destina a solucionar esdeveniments adversos. Xifra que equival a més de 1.000 milions d’euros que es podrien destinar a millorar la qualitat de l’atenció.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x