Segons els experts, les oficines són un punt clau en la procreació d’aquests símptomes

L’oficina és el lloc on passem la majoria de temps en el nostre dia a dia. I també és l’espai on totes aquelles persones que treballen a l’estiu passen gran part de les seves hores. Sempre hem parlat de com d’important és mantenir un conjunt d’hàbits saludables al treball: una postura correcte, bona alimentació, exercici… Ara bé, també hem de considerar que la neteja és un punt fonamental a l’hora de fomentar una política d’empresa saludable. Entre altres coses, aquesta ens ajuda a evitar possibles símptomes de contagi relacionats amb les al·lèrgies.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 50% de la població mundial patirà algun tipus d’ al·lèrgia l’any 2025. Una xifra que actualment ja representa el 20% de la població. A més a més, cal tenir en compte que a l’estiu, amb les altes temperatures, els efectes d’aquestes es solen multiplicar. Per tant, l’impacte en els treballadors és molt més evident que en qualsevol altra època de l’any. És per això que la prevenció és fonamental per evitar baixes laborals que podrien haver estat detectades a temps.

Les al·lèrgies més comuns

Si bé les al·lèrgies a l’estiu són les mateixes que ens trobem la resta de l’any, durant aquesta època n’hi ha que tenen un major impacte entre la població. Unes d’elles solen ser les relacionades amb la pell. El sol normalment és el principal causant, tot i això també se’n solen produir a causa de les cremes solars. Per això és important que mirem els seus ingredients amb cura i valorem quin efecte poden tenir en el nostre cos.

Lógicament, també s’incrementen les al·lèrgies als mosquits. Les seves picadures augmenten durant l’estiu i és realment tot un repte escapar d’aquests insectes. Ara bé, podem prendre mesures de prevenció com no beure begudes amb sucre, vestir amb colors apagats o evitar l’ús de perfums massa forts.  I la mateixa cura hem de tenir amb la pols, ja que amb el calor s’incrementen els nivells d’àcars a les superfícies. Per tant, tornem a recordar la importància d’una correcta higiene.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x