Les morts provocades per una dieta pobre ja són superiors a les causades pel tabac

L’alimentació juga un paper fonamental en les nostres vides. Al cap i a la fi, l’expressió “som el que mengem” defineix a la perfecció la importància que té ingerir aliments variats y saludables a diari pel nostre benestar. Tot i això, generalment no som gaire conscients de quins són els riscos d’una dieta pobre. Segons un estudi publicat a la revista mèdica britànica The Lancet, la mala alimentació està relacionada amb 11 milions de morts cada any arreu del món.

Anualment perden la vida 57 milions de persones al nostre planeta. Per tant, aquesta xifra representa una cinquena part de les defuncions globals. I fins i tot és superior a les morts relacionades amb el tabac. La majoria de morts per mala alimentació es produeixen a causa de malalties cardiovasculars. No obstant, també es presenten un gran nombre de casos de defuncions per càncer de colon o per diabetis, també efectes directes d’una dieta de mala qualitat.

Canvia els teus hàbits, aposta per la salut

A Prevint sempre hem insistit en la necessitat de portar una dieta equilibrada. Ara bé, cal tenir en compte que la paraula “dieta” no és sinònim de passar gana. Es tracta, ni més ni menys, de menjar variat, apostant per aliments saludables. El més important és apostar per les fruites, vegetals, fruits secs, llegums, omega-3 i greixos poliinsaturats. En l’extrem contrari, hem d’evitar en la mesura del possible abusar de la carn vermella i processada, greixos trans i de la sal.

Com a curiositat, Espanya és un dels països del món que més abusa del sodi (sal) en la seva cuina. La OMS recomana la ingesta de 5 grams al dia, mentra que la mitjana del país és de 9,8 grams. És a dir, gairebé el doble del recomenat. Tot i això, fa dos mesos Bloomerang va catalogar Espanya com el país més saludable del món. Una classificació que es basa principalment en la dieta mediterrània i en la qualitat de vida dels ciutadans.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x