No dormir adequadament pot generar greus problemes físics i psíquics

Quan parlem de les necessitats vitals de cada persona, dormir és una de les més importants. Conjuntament amb l’acció d’alimentar-nos, és una de les coses de les que no podem prescindir. O dit d’una altra forma, estem parlant d’una necessitat fisiològica sense la qual no podríem viure. És per això que no dormir adequadament pot generar-nos greus problemes més enllà de la nostra vida personal. De fet, la manca de descans està altament relacionada amb la productivitat laboral.

Per tant, dormir no és cap pèrdua de temps. Al contrari, és una inversió en salut. Quan dormim el nostre cos activa processos que garanteixen el correcte funcionament del nostre cos. Un procediment que regenera el nostre organisme durant les hores de son i que permet que el nostre estat físic i psíquic es mantingui sa. És per aquest motiu que no podem ignorar la importància d’un bon descans diari. Del contrari, són moltes les conseqüències que podem arribar a patir i que poden jugar una mala pasada a la nostra salut.

Menys energia, mal humor i estrès

Recentment, un estudi de la Universitat de Cambridge ha conclòs que dormir menys de 6 hores al dia redueix l’eficiència en el treball. Entre les conclusions, s’ha observat que la falta de descans pot tenir efectes encara més nocius que el consum habitual de tabac i alcohol. Cal recordar que els experts recomanen que el descans nocturn ha de ser de 8 hores. Tot i això, cada persona té unes necessitats diferents. Per tant, hem de trobar el punt d’equilibri que ens permeti compaginar el nostre dia a dia amb el repòs.

Del contrari, començarem a notar com la falta d’energia, el mal humor i l’estrés s’apoderen del nostre organisme. I els seus efectes no són només visibles en la nostra vida personal, sinó també laboral. És per això que la falta de descans té un efecte directe en la nostra productivitat. Quant menys descans, menys rendim. Per tant, parlem d’un doble efecte negatiu que repercuteix tant en la nostra salut com en la nostra feina. Invertir en el nostre benestar és també invertir en el nostre descans.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x