Les altes temperatures i el calor de l’estiu poden tenir efectes nocius en la nostra salut

Després d’haver superat la primera gran onada de calor de l’estiu, és necessari que adoptem una sèrie de mesures per afrontar els períodes d’extrema calor que estan per venir.

De fet, si no prenem precaucions davant les altes temperatures, podem estar posant en joc la nostra salut i benestar. Uns símptomes que comencen a accentuar-se amb l’insomni, el cansament i marejos o maldecaps.

Per totes aquestes raons, et presentem alguns dels consells que hauràs de seguir per protegir-te de les altes temperatures. Unes pautes que caldrà que compleixis diàriament per mantenir un bon estat d’hidratació del teu cos a tot moment.

Segueix aquests cinc consells

  • Beu aigua amb freqüència. No és necessari esperar a tenir sigueu per beure. Les temperatures elevades provoquen que el nostre cos perdi més aigua del normal a través dels seus teixits. Per això, és necessari recuperar tot el líquid que perdem. A més, recorda que l’aigua és l’opció més saludable.
  • Evita les begudes amb cafeïna, alcohol o sucre. Aquests tres elements agiliten la pèrdua de líquid del nostre cos. En aquest sentit, encara que una llauna de refresc t’aporti sensació d’hidratació, en realitat es tracta d’un efecte efímer que no t’ajudarà a reposar líquids com sí ho farà l’aigua.
  • Opta per fruites i amanides. La quantitat d’aigua que contenen aquests aliments ajudaran a mantenir un nivell d’hidratació òptim en el teu cos. A més, són una font saludable de vitamines que t’aportaran l’energia necessària per resistir a la calor.
  • Utilitza roba clara. Sabem que és difícil que puguis acudir a l’oficina en bermudes o amb camisa de tirants. No obstant això, pots decantar-te per conjunts més clars. De fet, està comprovat que els colors foscos atreuen molt més la calor cap al cos. Per això, com més clar, més fresc.
  • Vigila amb l’esport. No estem dient que deixis de practicar activitat física, al contrari. Ara bé, has de tenir en compte a quina hora i on practiques esport. Evita fer-ho entre les dotze del matí i les cinc de la tarda, ja que són les hores de màxima exposició solar. Aprofita que el dia és més llarg per practicar-ho al capvespre, o fins i tot a primera hora del matí abans d’anar al treball.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x