Des de Prevint, i juntament amb la Patronal Cecot i el Departament de Salut, liderem la iniciativa de cribratges massius de la Covid-19 per a empreses i autònoms. L’objectiu d’aquest primer pla pilot és garantir la continuïtat de l’activitat laboral i empresarial, minimitzant l’absentisme laboral derivat de la Covid-19 i detectant brots de manera precoç i casos asimptomàtics.

Cribratges massius

Aquest projecte pilot engloba les persones autònomes i els treballadors i treballadores de les 27.000 empreses del Vallès Occidental i Oriental que s’hi vulguin adherir. Amb la previsió de la participació d’un mínim del 10% de les empreses i persones treballadores del Vallès, el pla contempla testar unes 2.000 d’aquestes empreses, és a dir, uns 52.000 treballadors i treballadores.

A aquests treballadors i treballadores se’ls realitzaran un total de sis proves d’antígens quinzenals durant un període de 10 setmanes. En total, es realitzaran aproximadament 320.000 testos.

Com ha precisat en roda de premsa Josep Goberna, director general de Prevint, cada empresa designarà la figura d’un gestor Covid que comptarà amb una formació feta en línia o acreditada pel Departament de Salut per dur a terme els tests i el seguiment dels resultats.

Trencar les cadenes de transmissió

Antoni Abad, president de la CECOT, ha assegurat en roda de premsa que “per garantir l’activitat empresarial i ajudar a la reactivació econòmica, en el marc de la propera onada de contagis que es preveu després de les festes de Nadal, cal aïllar el virus i trencar les cadenes de transmissió que poden tenir lloc a l’àmbit laboral”.

A més Marc Ramentol, secretari general del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha afirmat que “el 80% dels determinants de la salut es troben fora de l’àmbit sanitari. Aquesta proactivitat que caracteritza el nostre teixit empresarial, buscant sinèrgies entre economia i salut i posant-se a disposició del criteri de l’autoritat sanitària, és una de les millors notícies que podem donar aquest any”.

Amb la generació de la cultura preventiva i la implementació d’aquesta iniciativa de detecció i prevenció de casos de Covid-19 a les empreses, millorem la salut pública i assegurem l’activitat empresarial.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x