La millor opció per aconseguir els nostres objectius

El model empresarial ha evolucionat al llarg dels últims anys. Els lideratges tradicionals i burocràtics han donat pas a noves tendències amb característiques més flexibles. L’objectiu no és altre que crear espais de treballs més òptims per als treballadors. Una idea que ha acabat convertint-se en el que coneixem com a empresa saludable. Tot i això, aquest concepte va molt més enllà del que acabem de plantejar.

El terme “empresa saludable” ens pot fer pensar que es tracta d’una organització centrada en la salut. De fet, aquest és un pilar important d’aquestes entitats, tot i que no l’únic. Ara bé, per a garantir l’èxit de l’empresa, també hem de contemplar els elements i característiques que presentem a continuació.

Treball en equip

Una empresa funciona gràcies als seus treballadors. Per això és essencial entendre que el treball en equip és fonamental. Cal plantejar tots i cada un dels reptes com a comuns i compartir els èxits. Les empreses saludables saben com d’important és la motivació dels treballadors. En aquest sentit, el fet de treballar conjuntament contribueix a mantenir alta la moral del treballadors.

La cura de l’ambient

És indiscutible que l’entorn on treballem influeix en la nostra actitud i resultats. Els ambients tensos on predomina la pressió i l’angoixa són clarament tòxics pel benestar de l’empresa. És per això que les organitzacions saludables busquen l’equilibri i la sostenibilitat dels seus ambients de treball. Les bones instal·lacions i comoditat del conjunt dels treballadors són més importants del que pensem.

Formacions continuades

Les empreses saludables aposten per la formació dels seus treballadors. Aprendre és un camí que mai acaba. Per això, és important apostar pel coneixement de la plantilla oferint aquest tipus d’oportunitats. D’aquesta manera contribuirem a la solidesa corporativa de l’entitat. El coneixement no té límits. I quant més gran sigui aquest, més lluny podem arribar.

Seguretat laboral

Lógicament, la seguretat laboral és un altre punt important de les empreses saludables. El benestar i la salut dels treballadors es planteja com un dels reptes principals davant de qualsevol contratemps. En aquest sentit, la millor eina per a garantir la seguretat és la prevenció. És per això que cal estar alineat amb les regulacions actuals d’aquest riscos en cada un dels territoris on l’empresa desenvolupi activitat.

Aquests són només alguns punts característics de les empreses saludables. Si vols saber-ne més i creus que la teva empresa pot apostar per un model similar, no dubtis en contactar-nos!

 

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x