La importància de protegir-se de la calor

Amb l’arribada de l’estiu les temperatures incrementen i això també es nota en el nostre lloc de treball. Especialment, si la nostra feina es desenvolupa a l’aire lliure. En termes generals, treballar amb calor resulta bastant incòmode. Tot i això, aquesta sensació de malestar pot incrementar, per exemple, si l’aire és dens i calent i fins i tot si no corre aire. En definitiva, a ningú ens agrada treballar sota altes temperatures i és per això que cal adoptar un conjunt de precaucions.

En alguns processos de treball que ja de per sí mateixos produeixen escalfor és on hem de prendre especial cura. Ens referim a feines amb forns, espais de fosa, obres a l’aire lliure… En aquests casos, el risc per la salut pot incrementar ja que el nostre cos pot acumular una quantitat de calor excessiu. Per tant, tenint en compte aquests antecedents, com sempre, hem d’apostar per la prevenció.

Consells que cal tenir en compte

El primer que cal tenir en compte davant d’aquests casos és la hidratació. En aquest sentit, és fonamental beure aigua o begudes refrescants (a poder ser, sense sucre) cada un període estimat d’uns quinze minuts. Recorda que encara que no tinguis set, has de seguir bebent. No és necessari que esperis a sentir la necessitat de beure per agafar la teva ampolla i fer un glop. Tot el contrari, encara que no tinguis aquesta sensació, hidrata’t amb freqüència.

Un altre dels aspectes a valorar és la roba. Aquesta juga un paper fonamental ja que pot ser decisiva a l’hora de regular la temperatura del nostre organisme. Cal tenir en compte que en funció del sector i de l’activitat, ja existeix l’equipament homologat concret per a cada una de les tasques durant l’estiu. No obstant, si aquesta decisió està en les teves mans, aposta pels colors clars i la roba de textura lleugera. D’aquesta manera aconseguiràs que el nivell de retenció de la calor sigui menor.

Per últim, cal tenir en compte que la tasca de l’empresa també recau en adaptar els ritmes del treball a la tolerancia dels treballados a la calor. Les empreses saludables que confien en Prevint ja saben com actuar davant d’aquests casos. Si vols saber-ne més, t’animem a contactar amb nosaltres.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x