La reincorporació a la rutina laboral

L’estiu ha acabat i toca tornar a la rutina. Es tracta d’una etapa per la que passem cada any, però que no tothom afronta amb el mateix ànim. Són moltes les persones que davant d’aquesta situació adopten una actitud negativa que els impedeix incorporar-se a la feina en bones condicions. Això és el que coneixem com a síndome postvacacional, tot i que hi poden haver diferents variants.

En termes generals podem definirlo de la següent manera: és un concepte que es refereix a l’ansietat o pressió emocional que hem d’afrontar al readaptar-nos a les tasques laborals després del període de vacances. El conjunt de readaptacions a la vida laboral (nous horaris, noves obligacions, menys hores de son…) pot arribar a tal nivell d’intensitat arribant a provocar molèsties tant psicològiques com físiques.

Així podem prevenir-la

És cert que la majoria dels casos de depressió postvacacional no necessiten atenció professional. No obstant, hi ha certs consells que podem seguir per prevenir-la i evitar la seva aparició. En tot cas, els consells que presentem a continuació poden ser també d’utilitat per a tots aquells que creuen que podran patir dificultats en la seva reincorporació al treball.

En primer lloc, és important començar a treballar de manera gradual: comencem per les tasques que ens siguin més agradables i seguim poc a poc incorporant-ne de noves incrementant la dificultat. També és fonamental que ens adaptem als nous horaris tant laborals com a casa nostra. Recorda que les hores de descans a la nit són fonamentals. Així mantindràs un rendiment òptim en el teu dia a dia.

En aquesta mateixa línea, és crucial distingir entre el temps de feina i el nostre temps a casa. No t’emportis treball fora de l’oficina. Aprèn a diferenciar entre els dos espais i així aconseguiràs desconnectar quan siguis fora del treball. Per últim, recorda que és important mantenir una actitud positiva davant la vida. Afronta els nous reptes que ens trobarem al llarg del nou curs laboral amb positivisme.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x