Com es transmet la bacteri

La legionel·la és un bacteri que està present arreu del món. En la majoria dels casos, forma part de la flora bacteriana d’aigües superficials com llacs, estanys i rius. Normalment es concentra en baixes quantitats quan la temperatura de l’aigua és estable. Tot i això, quan la temperatura comença a superar els 20 graus, la bacteri comença a reproduir-se a una velocitat molt més ràpida. De fet, el seu creixement òptim es troba entre els 35 i els 37 graus.

Actualment no es coneix amb certesa quina és la quantitat de bacteris necessàries per tal que es produeixi el contagi. Sigui com sigui, la forma més freqüent de transmissió és a través de la inhalació. Els dipòsits contaminats poden dispersar gotes d’aigua a través de l’aire que respirem. Així mateix, és important saber que no és habitual que la  legionel·losi es transmeti per beure o ingerir aliments contaminats. Ni tan sols d’animals a persones, o entre persones.

Dins de l’àmbit laboral, també hi ha treballs més propensos a poder patir el contagi d’aquesta bacteri. Ja sigui per l’entorn o per les condicions de treball. Per això, és important disposar de la formació adeqüada en matèria de prevenció per evitar casos de transmissió. L’objectiu no és altre que evitar qualsevol alerta per infecció i permetre que el treball es desenvolupi en un ambient saludable i segur.

Cursos certificats de prevenció

Des de Prevint oferim cursos orientat al personal dedicat a fer operacions dirigides a la gestió i el control de la salubritat de les instal·lacions d’alt i baix risc de transmissió de la legionel·losi. Els objectius són:

  • Disposar dels coneixements suficients per realitzar una prevenció efectiva dels riscos per a la salut derivats de la legionel·losi.
  • Disposar de les habilitats necessàries per efectuar operacions de manteniment higienicosanitari i de prevenció del risc de transmissió de la legionel·losi en les instal·lacions regulades pel Decret 352/2004, de 27 de juliol.

Formacions 100 % Bonificables si es compleixen els requisits de la Fundació Laboral per a l’ocupació. Obtenció del certificat acreditatiu de Prevint.

Consulta els cursos

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:
Formació Oberta
x