Avorriment crònic a la feina

La majoria de nosaltres hem pensat alguna vegada que l’estrés laboral està provocat per un excés de treball. Si bé, això no és cap mentida, també hi ha altres casos bastant oposats que el generen. Avui venim a parlar d’un d’ells, concretament del síndromede Boreout. O el que és el mateix, una situació d’avorriment crònic al nostre lloc de treball. Un exemple de com la inacció al lloc de treball pot tenir efectes directes en la nostra salut.

Són moltes les persones que passen hores i hores a l’oficina. En algunes ocasions el treball pot resultar un element motivador. Tot i això, aquest no és sempre el cas. Quan aquesta situació s’allarga en el temps i es converteix en permanent, la sensació d’avorriment va augmentant. El perill és que aquest es converteixi en crònic. És aleshores quan apareix el síndrome de Boreout. Que no hem de confondre amb el burnout, que fa referència a l’estrès crònic.

Quines són les causes i com prevenir-lo?

Quan parlem de les causes, en primer lloc ens hem de referir a les tasques monòtones. És a dir, la manca d’innovació i la repetició de treballs idèntics cada dia. El que provoca això és que deixem de banda la possibilitat de realitzar feines més motivadores. I el resultat no és altre que l’avorriment, que pot desencadenar en situacions d’estrés. La falta de planificació i les limitacions establertes per la direcció de l’empresa, també són factors de risc.

En la majoria dels casos, la suma d’aquests elements sol provocar una gran falta de motivació en el treballador. I en aquest sentit, la solució no és altre que apostar per un model d’empresa saludable: on cada membre de la plantilla pugui sentir-se realitzat en les seves accions, envoltat d’un entorn obert i positiu. Si vols saber més sobre aquest model d’empresa i com aplicar-lo, contacta amb nosaltres.  Estarem encantats d’assessorar-te.

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x