L’OMS l’ha incorporat dins de la llista de malalties en l’àmbit laboral

Sempre hem insistit en quines són les conseqüències negatives que comporta desenvolupar la nostra feina en un entorn poc saludable. En aquest sentit, fa pocs dies que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha incorporat a la seva llista de malalties un nou concepte relacionat amb la salut laboral. Es tracta del síndrome del treballador cremat, també conegut com a “burnout” en anglès.

Es tracta bàsicament d’una malaltia que té dos grans efectes en el treballador. Per una banda, un descens del rendiment professional. Per altra, un nivell extrem d’esgotament. Podríem dir que el treballador tan sols expressa sentiments negatius respecte el seu treball i tot el seu entorn laboral. En altres paraules, l’OMS ha definit el concepte com una situació de cansament extrem a causa d’un estrès crònic.

Com apareix el síndrome i com prevenir-lo?

L’OMS entén que la causa més freqüent d’aquesta malaltia es basa en una relació anormal amb el treball. No obstant, aquesta pot derivar de varies situacions: una càrrega excesiva de responsabilitat o tasques, un horari de feina incompatible amb la vida personal o una incertesa constant sobre el futur del treballador. En aquest sentit, els efectes més directes sobre l’individu són les sensacions d’impotència i de soletat. Totes elles, amb greus conseqüències per a la salut.

Quan parlem sobre com prevenir aquesta situació, així com qualsevol altre d’aquesta tipologia, cal plantejar de nou el concepte “empresa saludable”. Aquella que es preocupa per la salut dels seus treballadors apostant per mantenir un entorn de treball saludable. Es tracta d’una aposta per millorar constantment les necessitats dels treballadors tot fomentant la flexibilitat, la felicitat, el lideratge i la diversitat de la plantilla.

Per tant, el síndrome del treballador cremat com qualsevol altre, poden prevenir-se. Tan sols és necessari voler apostar per un model d’empresa que entengui que els seus beneficis passen sempre per la salut dels seus treballadors. Anima’t a descobrir més sobre les empreses saludables amb nosaltres!

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x