Amb l’arribada del fred necessitem adoptar diferents mesures que garanteixin el bon estat de la nostra salut

Les temperatures extremes mai han estat bones per a la salut. Per desgràcia, a l’estiu i a l’hivern són molts els que les han de soportar. Especialment, els treballadors que desenvolupen les seves tasques a l’aire lliure. Per aquest motiu, és necessari prendre mesures per evitar possibles riscos laborals.

Així doncs, fem un breu repàs a alguns consells bàsics. Accions que tota empresa ha de tenir en compte per garantir el benestar de la plantilla. I que, de ben segur, permetran realitzar un treball més eficaç i còmode. Tant pel que fa a la salut com a la rendibilitat.

La importància de l’EPI

Per EPI entenem “Equip de Protecció Individual”. És a dir, totes aquelles prendes que garanteixen la seguretat del treballador. En aquest sentit, l’EPI compta amb especificacions pròpies per a temperatures baixes: peces tèrmiques, guants… Sense oblidar el calçat. En definitiva, conjunts especials de protecció contra el fred. És important recordar que només el vestuari de protecció que ha estat sotmès als processos d’avaluació del RD 1407/1992 podrà oferir valors de nivells de prestació òptims.

Tingues cura del teu cap

És important conèixer que el 50% de l’escalfor del nostre cos s’escapa pel cap. Per aquest motiu, és important tenir-lo protegit en tot moment. Si treballem amb casc, aquest ens protegirà del fred i serà una garantia de seguretat. Tot i això, sempre que ens trobem a l’exterior amb temperatures baixes haurem de protegir-nos. D’aquesta manera, recomanem l’ús de gorros sempre que la sensació de fred sigui intensa.

Els efectes del fred

Generalment, creiem que el fred només es manifesta a través de la tos, mocs o esternuts. Una creencia falsa si tenim en compte que els seus efectes van més lluny. Per exemple, el nostre organisme pot arribar a patir lesions musculars, articulars, problemes amb els ossos i hipersensibilitat. A més a més de malalties com la bronquitis i altres afeccions respiratòries. En aquest sentit, hem de tornar a considerar que la protecció és fonamental per al nostre sistema immunològic

Formació Art. 19

Pots trobar tota la informació relacionada emb les formacions de l'Article 19 de la LLPRL fent click al següent botó:

Formació Oberta

x